De Bloementuin Zwolle

De grootste biologische bloemen pluktuin in Zwolle! Iedere vrijdagmiddag en zaterdag geopend.

Actueel

Als afsluiting van de zomervakantie ( en van de tropische weken..) is de Bloementuin Zondag 15 augustus geopend. Van 11 tot 15 ben je van harte welkom.

Koffie, thee, ranja en wat lekkers staat voor je klaar!

Wil jij zelf biologische bloemen zaden oogsten? Dat kan!

Je kan bij ons een leeg zakje halen en maximaal 5 zaadhoofdjes per soort oogsten. € 3,00 per zakje, ieder week mogelijk tijdens openingstijden.

Vanaf 17 juli kan er potgrond van Bio Kultura worden gekocht op de Bloementuin Zwolle. Dit is af te halen tijden openingstijden.

De kiderstrippenkaart van de Dijklandhoeve is klaar, kom pluk, proef en geniet. Voor € 6,50 kunnen kinderen tot 12 jaar tien bloemen plukken, een bakje fruit naar keuze plukken bij fruit van Nien en een fles melk tappen bij de Mobiele boer. Deze strippenkaarten zijn te koop in de winkel van de Dijklandhoeve.

publicatie: zie onderstaande link.

https://indebuurt.nl/zwolle/bedrijvigheid/ondernemer-uitgelicht/lara-runt-grootste-biologische-pluktuin-van-zwolle-ik-kan-hier-elke-dag-wel-zijn~120108/

Ja het is zover, vanaf 5 juni gaat de Bloementuin weer open, ieder vrijdag middag van 14.00 tot 17.00 en zaterdag van 10.00 tot 17.00 kan er weer geplukt worden. Ik heb er veel zin in, al vind ik het ook een beetje spannend..! Het laatste weekeinde van mei gaat de tuin voor seizoen abonnementhouders vast open. Dan kunnen we elkaar vast ontmoeten en even kijken hoe het werkt met de corona maatregelen.

Maatregelen ten aanzien van corona:

1 We houden 1,5 meter afstand van elkaar.

2 De scharen worden na gebruik door mij ontsmet waarna ze weer opnieuw gebruikt kunnen worden.

4 Betaal zo veel mogelijk met pin of via de webshop.

Moederdag, bij uitstek de dag om bloemen te geven!

Biologische bloemen van de volle grond zijn er nog maar weinig, al laten de eerste juweeltjes zich al zien. Er is een leuke actie, 10% korting op de strippenkaarten voor een leuk en origineel duurzaam Moederdag cadeau!

Cororna, De gevolgen voor de bloementuin zijn beperkt. Ik had allemaal leuke plannen voor een gezellige open dag, paaseieren zoeken en een mee werkdag. Deze evenementen heb ik allemaal niet kunnen organiseren. Maar de bloemen groeien door, en straks kan de bloementuin gewoon open. Aan ruimte geen gebrek.

De maatregelen die overal van kracht zijn gelden ook op de bloementuin. Houd afstand, betaal waar mogelijk contactloos met pin.

Biologisch certificaat, begin maart is de skal inspectie geweest, de bloementuin is nu biologisch gecertificeerd! In 2019 was de bloementuin “in omschakeling” dit is nu dus omgezet in biologisch!